Få overblik over dit fremtidige SU-lån

penge

Hvert år påbegynder flere tusinde en videregående uddannelse i Danmark. Studiestarten er for mange unge mennesker et nyt kapitel i deres liv med ny uddannelse, et nyt sted at by, et nyt miljø og nye venner. Med andre ord skal de unge mennesker nu ud at stå på egne ben, hvilket indebærer at tage stilling til nye ting, herunder blandt andet økonomi. Flere unge mennesker har måske tidligere fået administreret deres økonomi af forældrene, og det er derfor en ukendt størrelse for mange. Ikke desto mindre er det en fordel for de unge at sætte sig ind i nogle grundlæggende økonomiske forhold, som vil komme dem til glæde resten af livet.

Først og fremmest er man som ung på en videregående uddannelse og som ung over 18 under uddannelse, berettiget til at modtage Statens Uddannelsesstøtte, SU. Den giver mulighed for, at personer under uddannelse i princippet ikke behøver at arbejde. I virkeligheden er der dog mange, som supplerer SU’en med et studiejob i større eller mindre omfang. Andre fravælger studiejobbet og den ekstra indtægt og vælger i stedet at optage et SU-lån. Dette kan tages, så længe man modtager SU og ansøges om online på min.su.dk ved at bruge ens Nem ID. Det er altså både nemt og ligetil, hvilket sparer den studerende tid.

SU-lån er fordelagtigt for de studerende

Lånet giver de studerende mulighed for at supplere deres SU. Nogle vælger at tage blot et enkelt studielån, hvis de mangler et lille økonomisk tilskud til eksempelvis at finansiere en studierejse, mens andre vælger at få et lille beløb udbetalt hver måned. Ved at få udbetalt penge hver måned får den studerende et større rådighedsbeløb, som kan være nødvendigt i forhold til eksempelvis høj husleje, høje transportudgifter eller måske bare et ønske om at have flere penge mellem hænderne hver måned. Under alle omstændigheder har du som studerende mulighed får at optage et lån, som du i høj grad selv kan tilrettelægge, og hvor du låner efter behov. Det betyder, at du ikke vælger en fast pakke, men at du selv kan ansøge om det præcise beløb, du ønsker at få udbetalt hver måned. Dog er der en øvre grænse for, hvor meget du må låne hver måned og i løbet af et år.

SU-lån og tilbagebetalingsplan

Når du har færdiggjort din uddannelse, skal dit lån betales tilbage. Dette skal ske til Udbetaling Danmark, Studiegæld. Mens du læser, vil der løbe renter på dit lån, og dette gælder frem til den dag, hvor lånet er helt tilbagebetalt. Dog er du velsignet med en lav rente, hvilket måske er årsagen til, at der gennem årene er mange danske unge, som vælger at benytte sig af denne mulighed og tage et lån. Låneplanen strækker sig typisk over en række år, alt afhængig af lånets størrelse. Mange danske unge har indtil videre benyttet sig af dette lån, som giver mulighed for de studerende til at supplere deres økonomi på en ansvarlig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019 Vmax Club