Risotto med svampe – prøv restaurantklassikeren derhjemme

Risotto med svampe i skål

Mange mennesker har en uudtalt frygt for risotto. Dette skyldes blandt andet de mange tv-programmer hvor retten ofte omtales som ’dødsretten’, da dommerne oftest slår hårdt ned på utilberedte ris. Der er dog ingenting at frygte, man kan sagtens lykkedes med denne ret i hjemmet og nyde den lækre smag af umami, der følger med svampene, der oftest tilsættes for smag og tekstur. Risotto med svampe er en klassiker, der serveres på restauranter verden over. Så længe man husker at købe de rette ris og får lavet en god bouillon, kan det ikke gå helt galt. Læs opskriften her.

I mange opskrifter bruges der vin for at lave risotto, alkoholen i denne fordamper under tilberedningen, men kan man med fordel udskifte vinen med ekstra bouillon, hvis man ikke tåler alkohol eller normalt bruger det i hverdagens madlavning. Denne ret er ikke dyr at lave i hjemmet, medmindre man går all-in på at købe en dyr vin, der senere serveres til måltidet og samtidig køber de dyreste svampearter på markedet. Derudover behøver man ikke altid at lave risotto med svampe, man kan med fordel forsøge sig med andre smags- og teksturråvarer, der kan bidrage med dét man ønsker.

Lækker risotto med svampe på under en time

Når først alle ingredienserne er hakket og alt er målt op i bægre og skåle, så tager det ikke lang tid at fremstille en lækker og smagfuld risotto med svampe. Langt de fleste risottoris skal kun tilberedes mellem 19-25 minutter, og da løg og hvidløg kun tager et øjeblik at blive svitset af, så kan man hurtigt få lækker mad på under en times tid. Det kræver dog lidt at skulle producere en god risotto, da retten kræver at man er over den med grydeskeen hele tiden. Ellers kan man hurtigt komme ud for at retten brænder på, på trods af den mængde bouillon og vin, der skal i. Man ved at retten er færdig ved at smage på den jævnligt, når man opnår den bløde og cremede konsistens på risene, så er det tid til at montere den med smør og ost.

Risotto med svampe – prøv andre kombinationer der også virker

Grundopskriften på en risotto med svampe er god til hverdagsbrug. Men i mange tilfælde vil man blive træt af altid at spise det samme. Derfor kan man med fordel forsøge sig med andre smagskombinationer eller råvarer og blot ændre på opskriften så det passer med den ønskede smag og konsistens. I stedet for risottoris kan man bruge grødris, spelt eller byg, hvilket justerer både på konsistens og passer bedre ind i sundhedsdiskursen, som mange er bekymrede for. Samtidig kan man bytte svampene ud med andre typer af grøntsager eller endda bruge sardiner eller muslinger for at lave en havudgave af risottoen. Uanset hvad man vælger skal man dog være opmærksom på, at f.eks. byg og spelt kræver mere væske end almindelige risottoris, derfor må man forsøge sig frem og konstant blive ved med at smage retten til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2018 Vmax Club