Værd at vide om hundetegn og skilte

hundetegn

Har du fået hund? Når man anskaffer sig en hund finder man hurtigt ud af, at de skal have en masse tilbehør. Hundetegn og skilte er bl.a. noget af dette tilbehør. Det er lovpligtigt at købe et hundetegn til sin hund. Hundeskilte er ikke noget, som man behøves at anskaffe sig, men mange synes, at det er rart at have hængende ved f.eks. postkassen. Du kan både købe hundetegn og skilte hos dyrlægen og hos online netbutikker.

Når man køber hundetegn

Når din hvalp er 4 måneder gammel skal den bærer hundetegn ifølge dansk lovgivning. På hundetegnet skal der være angivet ejers navn og adresse. Hos dyrlægen anbefales det, at man også tilføjer et telefonnummer i tilfælde af, at hunden løber hjemmefra. Nogle ejere har svært ved, at få deres navn og adresse til at stå på hundetegnet på grund af størrelsen. I disse tilfælde må ejerne gå på kompromis og dermed forkorte enten navn og adresse, så det hele kan stå der. Teksten på hundetegnet vil altid være tydeligere og større, jo færre bogstaver, der er angivet. Pladsmangel er et hyppigt problem på de helt små hundetegn i størrelse S, da der er færre linjer i forhold til M og L.

Der findes mange gode hundetegn – både hos dyrlægen og hos online netbutikker. Det er altid en god ide, at vælge et hundetegn med en solid nøglering, så den sidder ordentligt fast i halsbåndet. Man kan risikere, at hundetegnet hurtigt og nemt falder af, hvis nøgleringen er meget tynd og ikke særlig stærk. Man kan købe mange forskelige slags hundetegn. Man kan bl.a. købe hundetegn i messing eller hundetegn med forskellige motiver. For tiden er hundetegn med motiver meget populære. Disse hundetegn kan fås i forskellige farver, så ejeren selv kan vælge, hvilken farve de skal have. Tjek hos dyrlægen og finkæm internettet, så du kan finde det helt rigtige hundetegn til din hund. Fra du har bestilt hundetegnet går der som regel en uges tid, før du kan hente det i postkassen.

Hvorfor anskaffe sig hundeskilte

Mange mennesker vælger at få et skilt, hvorpå der står ”her vogter jeg”. På skiltet er der typisk et afbillede af en hund. Der er forskellige årsager til at folk vælger, at anskaffe sig sådan et skilt. I nogle tilfælde giver det folk en hvis tryghed, så potentielle indbrudstyve kan se, at der er hund i huset. Både folk med og uden hund køber disse skilte. Andre vælger at anskaffe sig et skilt for at signalere, at de har en hund. Skiltet kan fungere som et advarselssignal, så postbuddet f.eks. ikke bliver forskrækket over, at der står en stor hund og gør på den anden side af hoveddøren. Uanset hvad årsagen er til at anskaffe sig et hundeskilt, så kan man købe mange flotte skilte.

Det mest klassiske er at vælge et skilt, som illustrerer den hunderace man har. På internettet kan man finde et hav af søde skilte til postkassen. På nogle kan man selv bestemme hvad der skal stå under ”her vogter jeg” eller selv tilføje et billede af ens hund. Prismæssigt er det meget forskelligt hvad et hundeskilt koster. Prisen afhænger meget af modellen samt om du vælger, at tilføje noget på hundeskiltet eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019 Vmax Club